Ћирилица Latinica
31.03.2022.
Хроника

ЛАЖОВ из кухиње Тепићке и Ђиласа

Аутор: Редакција 0 Оставите коментар

ФАМОЗНИ интервју Бобана Богдановића Пацова, који је КРИК објавио пре два дана, а у коме он износи своја наводна сазнања о убиству Оливера Ивановића, снимљен је још пре шест месеци - сазнају "Новости". Зато се с правом поставља питање политичке (зло)употребе поменуте "исповести", пошто је славодобитно објављена три дана пред изборе у Србији.

Случајно или не, тек и Вељко Беливук и Марко Миљковић су у својој одбрани, уместо да говоре о најтежим кривичним делима за која су оптужени, о отмицама и убиствима, као и трговини наркотицима, потезали иста имена као и Богдановић. Они су најавили своју "истину" о неким догађајима, а сада су очигледно проговорили "кроз уста" Пацова, што су из Ђиласове коалиције покушали политички да капитализују оптужујући власт за наводну спрегу са криминалним круговима. Богдановић је у полицији одбио полиграфско тестирање, како би се утврдило да ли говори истину, али и најавио да ће ићи у америчку амбасаду.

- Беливук и Миљковић су чак и родитеље својих жртава слали у КРИК да говоре о њиховим нестанцима. Иста матрица је опет примењена. Обраћање у судници Беливук и Миљковић су "темпирали" пред изборе. Ипак, стицајем околности припремно рочиште је, због њиховог захтева за изузећем судија и тужиоца, одложено. Онда се прешло на "план Б". Пуштена је раније снимљена изјава Бобана Богдановића, с очигледном намером да се утиче на недељно гласање - подсећа саговорник "Новости" близак правосудним органима.

У време убиства Ивановића, 16. јануара 2018. године, Беливук и Миљковић, које помиње Богдановић као оне који су пронашли човека (Љубомира Лаиновића) да смакне лидера Грађанске иницијативе "Србија, демократија, правда", нису били на слободи. Богдановић је устврдио чак и да је Беливук исплатио Лаиновића за уговорени атентат. Колика је то неистина, сведочи и чињеница да су у то време и Миљковић и Беливук били у притвору због сумњи да су убили каратисту Властимира Милошевића крајем јануара 2017. године. Обојица су ухапшена фебруара исте године и иза решетака су били наредних годину дана и три месеца, после чега им је одређен кућни притвор.

Многе чињенице је врло лако проверити, али они који су смислили целу ову конструкцију вероватно нису пажљиво разрадили све детаље. Богдановић свесно у целу причу увлачи два човека, од којих је један потврђено мртав (Александар Глигоријевић Пуки), а други се води као нестао већ неколико година (Љубомир Лаиновић). Ни један, ни други не могу да потврде, а ни оповргну његову причу.

Са друге стране, Беливуку и Миљковићу одговара оваква ситуација и "дувају у исту тикву" са Богдановићем, јер су оптужени за најмонструозније злочине, због којих им прети доживотна робија. Њима су главни кривци врх државе и припадници МУП, БИА и тужилаштва, који су разоткрили и доказали њихове крваве послове са "кавачким кланом", односно Радојем Звицером, који одавно нишани председника Србије Александра Вучића.

Јавна је тајна да у овим пакленим плановима има подршку безбедносних структура блиских бившем режиму Мила Ђукановића.

О овом медијско-мафијашком и политичком колоплету јуче је говорио и министар унутрашњих послова Александар Вулин, који је поручио да у Србији не могу брутално да се износе неистине, као и да је КРИК објављујући изјаву Богдановића о убиству Ивановића, покушао да криминализује земљу и да утиче на изборе 3. априла.

- Србија је озбиљна земља, у њој не може овако брутално да се лаже, да се говоре неистине - поручио је Вулин на ванредној прес-конференцији и најавио да ће против Богдановића бити поднета кривична пријава за непријављивање кривичног дела и учиниоца.

Конференција Маринике Тепић испред Председништва, Фото Инстаграм
Он је рекао да је све што је КРИК пренео одмах објављено у шиптарским и медијима у региону као "чиста и сува истина" и као доказ да је Србија земља криминалаца. Вулин је подсетио да су МУП и БИА све време са много озбиљности истраживали убиство Ивановића и да је урађено све да би се оно расветлило. Додао је да се наша држава обраћала за помоћ најважнијим службама света, као и онима које су присутне на КиМ, од САД, Велике Британије, Немачке до Еулекса, јер у складу са Резолуцијом УН 1244 Београд нема оперативни суверенитет да сам спроводи истрагу:

- Нису нам много помогли. Када смо тражили снимке сателита, кажу да је било магловито.

Тражили смо и вештачење камере, одговор је био да ће то бити урађено. Четири године касније, још немамо одговор. Ми радимо озбиљно и одговорно.

Први човек МУП рекао је и да би КРИК или сам Богдановић, да су имали било какву добру намеру, сачекали да избори прођу:

- Могло је да се сачека, али није. То је покушај криминализације земље и утицаја на изборне резултате. Ово што је КРИК покушао да уради је срамно, то је део криминализације предизборне кампање и избора.

Министар је поновио и да ни Богдановић није успео да повеже председника Вучића и чланове његове породице са убиством Ивановића:

- Богдановић само непрекидно помиње Ивановића и председника Вучића заједно како би се та два имена повезала, али чак и он каже да Вучић нема везе са тим. Овим је доказано и од Богдановића да председник Вучић нема никакве везе са тим.

Вулин је изнео податак и да је Вучић од 2018. и злочина у Косовској Митровици у вези са тим поменут чак 2.231 пут у медијима.

Беливук и Миљковић 2018. били у притвору због убиства на шинама, Фото М. Анђела

СПРЕМАЈУ ХАОС НА ИЗБОРИМА
МУП и БИА имају информације да се, за дан избора, припремају више група мотивисаних и организованих од стране појединих политичких партија у нашој земљи, али и страног фактора који ће покушати да компромитују, па и спрече одржавање избора - навео је Вулин и прецизирао:

- Покушаће да упадају на бирачка места, разбијају кутије, показују фалсификовану изборну документацију и за то ће бити спремни, организовани и у том ће им знатно помоћи многе службе из нашег окружења.

Према речима министра полиције постоје подаци о "списковима криминалаца који треба да уђу у нашу земљу и помогну у спречавању нормалног одвијања наших избора".

- МУП, БИА и читав безбедносни апарат ове земље, неће дозволити да се било ко игра са слободно израженом народном вољом. Упозоравамо оне који су ово организовали, оне који ово планирају, да знамо какав је план, да знамо каква је организација, да знамо ко треба да им стигне у помоћ и да би било много боље да од тога одустану.

ЛАЖНИ ИНСТАГРАМ-НАЛОГ
СВЕ лажи које су изречене су лако и једноставно раскринкане. Од имена убица, наводних убица, који се у том тренутку нису налазили где су се налазили, крунског доказа поседовања лажног инстаграм-налога, који су иначе користиле убице баш овог Пукија, да би заварали траг пред његовом породицом и да би заварали траг када је у питању датум његове смрти - објаснио је министар Вулин.

(НОВОСТИ)

Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Највише коментара
Издвајамо