Ћирилица Latinica
26.12.2023.
Политика

Алексић о "РКС" таблицама: Доказ да су Вучић и Курти на истом задатку

Аутор: Редакција 0 Оставите коментар

Председник Народног покрета Србије и носилац листе "Србија против насиља" Мирослав Алексић изјавио је данас да је одлука Владе Србије да од Нове године омогући слободно кретање свим возилима са Косова и Метохије, доказ да је председник Србије Александар Вучић "спреман на све како би сачувао своју власт".

„Док на београдским улицама туче студенте који мирно протестују против изборне крађе и траже поништавање покрадених избора, Србе на Косову и Метохији оставља на милост и немилост свом коалиционом партнеру Аљбину Куртију“, поручио је Алексић у писаној изјави.

Он је додао да треба подсетити да су због тих истих таблица, Срби са Косова и Метохије држали у блокади путеве, напустили институције на КиМ, бојкотовали изборе и све институције предали у руке Албанцима.

„Наравно, све то на препоруку великог патриоте Александра Вучића за ког је све ово била очигледно једна представа, а живот Срба у нашој јужној покрајини му је на последњем месту. Доћи ће дан када ћемо сазнати шта је све обећавао странцима, а по свему судећи задужио нас је много“, оценио је Алексић.

Он је упитао како је могуће да Србија буде једина земља у којој амерички и руски амбасадор имају исте ставове.

„Честитке за покрадене изборе, брутално кршење воље народа и најављивање сарадње са нелегитимном будућом Владом од стране америчког амбасадора, а све то у замену за признавање симбола косовске државности и тихо испуњавање свих обавеза из споразума које Вучић сам без повереног мандата прихватао. Национални интереси и воља народа не смеју никада бити предмет трговине“, додао је Алексић.

(ФоНет)

Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Највише коментара
Издвајамо