Ћирилица Latinica
17.04.2022.
Политика

Димитријевић: Срби у Метохији су јединствено уз председника Вучића

Аутор: Редакција 0 Оставите коментар

Иако је Социјалистичка партија Србије на недавним парламентарним и председничким изборима показала снажну доминацију у Пећком округу (обухвата Пећ, Клину, Дечане, Исток и Ђаковицу), први човек партије Ивице Дачића у округу, Милош Димитријевић, за "Космет инфо" каже да је уједно демонстрирана и снажна подршка Александру Вучићу као председничком кандидату.

"Сви они који су гласали за СПС у нашем округу на листићу за народне посланике ( а они су били најбројнији) глас су поверили Александру Вучићу као председничком кандидату. Неки други то нису учинили због дубоких подела и учесталих свађа унутар својих фракција, али то није наша ствар, ми смо дисциплиновано и сложно подржали председника Вучића и тиме потврдили доследност због које у континуитету и остварујемо добре резултате" - истиче Димитријевић, подсећајући да су, због одлуке Приштине да забрани српске изборе на Космету, овдашњи Срби гласали у општинама централне Србије уз административни прелаз.

Како је нагласио, народ Метохије је јасно гласао да председник Србије и даље буде Александар Вучић, а да на место премијера дође Ивица Дачић.  То је, каже, и најбоље решење за Србију, а нарочито за Србе на Космету који у овој двојици лидера виде највећу гаранцију за опстанак и бољи живот нашег народа у покрајини.

Саговорник нашег портала каже да је време да се након избора настави са конкретним активностима на терену за добробит преосталог српског живља у Метохији.

Са Вучићем на челу можемо и више и боље, а искрено верујем да ће праве благодети његове владавине српски народ у Метохији тек осетити.

"Преко Канцеларије за Косово и Метохију у Гораждевцу, Осојану и другим деловима Метохије увелико се спроводе пројекти који подразумевају економско оснаживање сеоских домаћинстава кроз доделу грантова у виду опреме, сточних грла и друго. Реализују се инфраструктурни пројекти који ће омогућити боље услове за образовање и спорт, али и допринети запошљавању грађана. Да није добро осмишљене политике Александра Вучића ништа од овога не би било могуће. Не сумњамо и његове намере када су и будући пројекти који ће се овде спроводити издавајањима из буџета Републике Србије" - наводи Димитријевић, који је и председник Привременог органа Општине Пећ.

Он такође напомиње да очекује да ће се интензивнијим улагањем у развој пољопривреде и кроз отварање нових радних места зауставити исељавање преосталих Срба из овог дела покрајине, као и да ће се стварати услови за повратак расељених, упркос опструкцијама које долазе из Приштине и са адреса међународних "ауторитета".

 

И.Томовић

 

Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Највише коментара
Издвајамо