Ћирилица Latinica
15.09.2023.
Политика

Вучић: Никад туђин неће одлучивати у Србији, КиМ је неотуђиви део наше земље!

Аутор: Редакција 0 Оставите коментар

Председник Србије Александар Вучић поручио је вечерас на централној манифестацији „Дан српског јединства, слободе и националне заставе” која је одржана у Нишу да је Србија поносна на своју слободу и да неће туђин никада одлучивати у Србији.

Многима у свету ће, како је рекао, Србија бити реметилачки фактор и због једне ствари, а то је оно што Србија слави.

„То је слобода. Макар били и једино острво слободе у Европи, оне слободе која значи да сами доносимо своје одлуке, да сами чувамо своје небо, да сами штитимо свој народ, ми ћемо тиме да се поносимо. Неће туђин никада одлучивати у Србији, то је прошло време. Прошло је време када сте имали послушнике на власти који су испуњавали ваше налоге. Ми данас испуњавамо налоге свог народа, наших грађана”, рекао је Вучић.

Вучић је на почетку обраћања рекао да је тешко говорити после патријарха Порфирија и председника Републике Српске Милорада Додика.

„Много тога бих вам испричао и што не смем да вам испричам. Боље за вас, боље за нас, боље за нашу земљу да многе ствари које знам и прећутим јер своју земљу морамо да чувамо и морамо да мислимо не само оно што је данас већ и на оно што долази у будућности”, рекао је Вучић, јавља Тањуг.

Додао је да је поносан на празник који се данас светкује, додајући да је одлука о обележавању донета заједно са РС.

„Донели смо ту одлуку јер ми Срби смо увек умели да се разједињујемо, да себи погрде измишљамо или да лако туђе увреде и погрде прихватамо и није случајно о чему вам је говорио председник РС када му неко каже да је босански Србин. Замислите постоје хрватски Срби, постоје црногорски Срби. Ако је то већ тако, а ја не мислим да је могуће да тако нешто постоји, а што онда није постојао српски Хрват, српски Бошњак, српски Словенац, српски Црногорац, никада то нисте могли да чујете ни од кога ни на једном месту”, рекао је Вучић.

Само сте, како је рекао, могли да чујете да постоје неки други Срби.

„И не од јуче, не од ових који данас у Црној Гори не дозвољавају Србима да буду у власти зато што нису довољно уверљиви у заклињању да ће се борити против мрског Београда и још омраженије им Москве, нису довољно уверљиви у томе да и даље не воле КиМ и да даље не сматрају КиМ делом Србије, па пошто нису уверљиви, онда нема ни потребе да буду у влади, макар их било и више од 30 одсто”, навео је Вучић.

Тако вам је свуда, додао је Вучић.

„Па кажу, не, не, ми волимо Србе, али оне који не воле Београд. И кад говоримо о таквим Србима, то су нам радили још од Павелића и пре Павелића...”, рекао је Вучић.

Данас би, како је додао, да нам измишљају такве представнике свуда по региону, а само је важна једна ствар да тај Србин не буде Србин и да се јасно одриче свог Београда и свог српства и да вам говори да је прави Србин онај који мрзи Београд и Србију и српску уједињујућу политику.

„Можемо да живимо у много земаља, али имамо једну једину заставу, црвено-плаву-белу да имамо своје српско име и презиме, свој род кога се не стидимо”, поручио је Вучић.

Вучић је позвао све грађане Србије који нису Срби да буду поносни припадници и бошњачког и мађарског и хрваског и ромског народа, али, како је додао, да нашем народу било где да је не одузимају право да се зову поносним Србима.

„А ви Срби и грађани Србије немојте да очекујете правду. Задуго је за нас Србе неће бити. И кад им поставите питање како је могуће да 23-24 одсто Албанаца има сва права у Северној Македонији, а ви Срби не смете ни да питате да имате слична права иако вас је процентуално много више у Црној Гори. Ћутите Срби, то је политика прошлости, гледајте у будућност, кога брига ком роду припадате”, рекао је председник.

Он је упитао и шта је то што Додик и РС могу да ураде, а да се не каже „криви су Додик и РС” осим да, како је рекао, не кажу „РС више не постоји”.

„Увек ће они бити кривци шта год да се догоди. Када нас оптужују да правимо велику Србију, а лажу, ћуте сви као заливени. Годину и по дана од како је почео рат у Украјини објавили су хиљаду текстова како ће Срби да нападају по региону, како ће да праве велику Србију и зарате са свима. Са ким смо заратили? И за све то не постоји извини. За нас је никад извини”, рекао је Вучић.

Он је додао да на КиМ нема ниједног рањеног Албанца, али да има седморица рањених Срба, од тога двоје деце.

„И ко је крив? Или обе стране или Срби”, навео је Вучић и додао да се то неће ускоро променити.

Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Највише коментара
Издвајамо