Ћирилица Latinica
26.11.2023.
Политика

Дачић на централној промоцији поручио да је најбоље за Србију да он буде премијер

Аутор: Редакција 0 Оставите коментар

Председник Социјалистичке партије Србије (СПС) Ивица Дачић изјавио је вечерас да је у најбољем интересу Србије да Александар Вучић буде председник Србије, а он премијер.

То је најбоље решење за политичку стабилност Србије – не због мене лично, него због државних и националних интереса, поручио је Дачић на конвенцији изборне листе „Ивица Дачић-премијер Србије“.

Дачић је изјавио да су његови приоритети и циљеви заштита суверенитета и територијалне целовитости Србије, снажан економски просперитет и раст стандарда грађана, пуна заштита свих којима је подршка друштва непоходна, јачање угледа и улоге Србије у свету, као и неговање солидарности и међусобног поштовања као основних, али запостављених вредности српског друштва.

Казао је да је пред грађанима време које тражи искуство и стабилност и да се нада да је кроз године служења стекао искуство које ће користити како би осигурао стабилност отаџбине и додао да уз вођство председника Србије Александра Вучића и њега као премијера Србија може много.

„Ја хоћу, ако народ тако буде хтео, да будем премијер снажне, стабилне и сигурне Србије, заједно можемо још боље и морамо још више да урадимо него икада“, навео је Дачић.

Када је реч о заштити националних и државних интереса, рекао је да претње по питању Косова никада нису биле отвореније и безобразније, као и да никада неће признати независнот Косова, да неће бити капитулације.

 „Борићемо се тако да Срби више не страдају, време је да наш народ буде мудар и да победи без проливања крви“, казао је он.

 Додао је и да је Република Српска и даље главни приоритет националне политике те коалиције, да јесу за ЕУ али уз заштиту државних и националних интереса, као и да ће пажњу посветити традицоналним пријатељима Русији, Кини, Индији, Египту, земјама Африцке уније и Латинске Америке.

Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Највише коментара
Издвајамо