Ћирилица Latinica
15.09.2023.
Политика

Костић: Србији потребна национална стратегија за КиМ

Аутор: Редакција 0 Оставите коментар

Председник Вучић и актуелна власт треба буквално да схвате државни празник националног јединства и да усвоје националну стратегију која ће имати једини циљ, а то је јединство и слобода за све Србе на Косову и Метохији, каже један од челника странке Двери, Иван Костић.

"На Дан српског јединства, слободе и националне заставе ми имамо окупирану јужну српску покрајину у којој су Срби сваким даном изложени све већим и већим малтретирањима и угрожавањем основних људских права. За то време председник Вучић и даље наставља преговоре у Бриселу са лажним приштинским институцијама на основу антиуставног Бриселског споразума и француско-немачког ултиматума који де факто води признању лажне државе Косово", казао је Костић.

Он је казао да актуелна власт последњих 11 година није учинила ниједан позитиван корак у погледу очувања преосталих атрибута државности на Косову и Метохији, већ сваким даном, вели, све више и више попушта под притисцима запада и Приштине, јер је предаја Космета једина тачка преговорања са Куртијем.

"Власт и председник Вучић треба што пре да схвате да је Србији првенствено потребно јединство позиције и опозиције у Скупштини Србије по питању одбацивања француско-немачког ултиматума, а потом и снажна дипломатска иницијатива у Уједињеним нацијама да се заштите интереси државе Србије и Срба на Косову и Метохији.

Јединство и слогу треба прво ми да покажемо на политичкој сцени Србије, а потом ће доћи слобода и српска застава у сва места на Балкану где живе Срби" - казао је функционер Двери.

Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Највише коментара
Издвајамо