Ћирилица Latinica
31.03.2022.
Политика

Лидери Црногораца на Космету: Подршка Вучићу и СНС, Ђукановић овде није добродошао!

Аутор: Редакција 0 Оставите коментар

Црногорска заједница на Косову и Метохији позвала је данас Црногорце из покрајине да на предстојећим парламентарним и председничким изборима у Србији - гласају за Српску напредну странку и Александра Вучића.

"Црногорска либерална странка Косова (ЦЛС) и Удружење косовских Црногораца МАТИЦА као најмасовнији и једини легитимни представници црногорске заједнице у покрајини,  позивају своје чланство и симпатизере да на предстојећим парламентарним и председничким изборима у Србији своје поверење поклоне Српској напредној странци и Александру Вучићу" - наводи се у саопштењу достављеном порталу "Космет инфо".

У саопштењу које потписују лидери ова два црногорска субјекта Радоман Додеровић и Бобан Филиповић, истиче се надаље следеће:

"Ми, косовско-метохијски Црногорци, кажу, немамо резервну отаџбину и немамо резервне положаје. Наша отаџбина је Србија, а завичај наших предака је српска Црна Гора. Наш председник је Александар Вучић и он је најбољи гарант мира, стабилности и просперитета од којих бенефите имају сви грађани и држављани Србије, међу којима смо и ми.

ЦЛС и МАТИЦА су у изборној кампањи иначе све своје капацитете ставили у функцију промоције Српске напредне странке и председничког кандидата Александра Вучића, са којима ће и црногорска заједница у јужној покрајини државе Србије дочекати боље дане и преко потребан просперитет".

Уједно, Додеровић и Филиповић поручују у име црногорске заједнице на КиМ  да недавно најављена посета председника Црне Горе Мила Ђукановића самопроглашеним институцијама тзв. Косова нема подршку црногорске заједнице у овом делу Србије.

"Ђукановић није добродошао међу косовско-метохијске Црногорце којима је својим издајничким и нечовечним деловањем нанео несагледиву и ненадокнадиву штету, по значају већу и од саме чињенице да су Албанци протерали 1999.године више од 30 хиљада наших сународника из Метохије, дакле националних Црногораца" - закључује се у саопштењу Црногорске либералне странке Косова и Удружења косовских Црногораца "Матица", које потписују Радоман Додеровић и Бобан Филиповић.

 

Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Највише коментара
Издвајамо