Ћирилица Latinica
15.09.2023.
Политика

Мандићеви зову на обједињавање снага: И Српска Спарта под тробојкама

Аутор: Редакција 0 Оставите коментар

Широм Црне Горе данас су се завијориле српске тробојке поводом Дана српског јединства, слободе и националне заставе.

На згради Општине Бијело Поље данас је поред државне заставе истакнута и српска национална застава. На многим јавним местима широм ове доскора братске државе сличне слике...

„Дан српског јединства, слободе и националне заставе је онај тренутак када треба да поручимо да ће наша слога бити пораз врагу. Не пролазе искушења, изазови, притисци, и зато непрестано морамо радити на нашем јединству, на повезивању нашег народа у Црној Гори, Србији и Републици Српској, а посебно у јужној српској покрајини Косову и Метохији“, казао је посланик Нове српске демократије и члан коалиције За будућност Црне Горе Јован Вучуровић.

Истакао је да треба да будемо поносни на своју историју, традицију, претке, на нашу борбу за слободу.

„А данас се нарочито сјећамо оних наших див јунака са Солунског фронта, и њиховог најсјајнијег јуриша у слободу и вјечност, као и оних који су на Мојковцу дали примјер жртве за свој народ и омогућили васкрс на Кајмакчалану“, поручио је он.

Нека нас обједини српска тробојка, од Призрена до Никшића, од Требиња до Суботице, од Београда до Бањалуке, и гдје год се који Србин налазио.

Живјеле Црна Гора, Србија и Република Српска" - порука је функционера ЗБЦГ.

 

Данас је, подсетимо.  Дан српског јединства, слободе и националне заставе који се као државни празник слави од 2020. године на основу договора руководства Србије и Републике Српске (РС).

Идеја о успостављању заједничког празника Србије и РС у јавност је изнијета послије састанка председника Србије Александра Вучића  2020. године са руководством РС

Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Највише коментара
Издвајамо