Ћирилица Latinica
04.09.2023.
Политика

Наставља се Куртијев терор

Аутор: Редакција 0 Оставите коментар

Група особа упала је данас у четири српске стамбене зграде у Лешку и Сочаници, станарима запретила насилним исељавањем, рекавши им да ће, уколико то не учине, имати проблема са полицијом, саопштила је Канцеларија за Косово и Метохију.

„Група особа предвођених Куртијевим емисаром, тзв. замеником министра Радоицом Радомировићем данас је упала у четири српске стамбене зграде у Лешку и Сочаници, у којима живе мајке са малом децом, социјално угрожени, пензионери и запретили им насилним исељавањем, те да ће уколико то не учине имати проблем с полицијом”, стоји у саопштењу Канцеларије за КиМ.

Реч је о зградама које су грађене средствима Владе Србије, преко Канцеларије за КиМ и локалне самоуправе, наводи се у саопштењу и истиче да оне никакве везе са Приштином немају, нити Приштина има право да њима располаже.

 “Нема сумње да је реч о наставку терора Приштине којим диригује Аљбин Курти, који жели да запоседне српске објекте на северу и протера Србе са њихових вековних огњишта“, поручују из Канцеларије за КиМ, преноси Спутник.

Напомињу да становници ових зграда поседују решења о становању и да су узнемирени оваквим поступањем “Куртијевих емисара”.

Истичу и да нема сумње да би сваки покушај њиховог исељавања довео до нових тензија и кризе на северу и ескалације ситуације, што, како кажу Београд и Срби никако не желе, али у Приштини “свакодневно сањају“.

„Истичемо да је иста ова група Куртијевих бандита синоћ упала и у неусељену зграду у Лепосавићу, такође грађену средствима Канцеларије за КиМ, где су заменили браве и преотели имовину”, подсећа Канцеларија.

Додају да су о овим неовлашћеним упадима у посед одмах обавестили и међународне представнике и посредника у дијалогу Мирослава Лајчака.

 “Српски народ на северу КиМ само жели да живи у миру на свом кућном прагу са комшијама Албанцима, али је очигледно да Приштини такав сценарио не одговара због чега свакодневно повлачи потезе који нису у духу деескалације“, поручује у саопштењу Канцеларија за КиМ, преноси Спутник.

Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Највише коментара
Издвајамо