Ћирилица Latinica
05.09.2023.
Политика

Опозиција би да блокира Скупштину

Аутор: Редакција 0 Оставите коментар

У СКУПШТИНИ Србије данас се одржава пето ванредно заседање, на којем се разматра 25 тачака дневног реда, међу којима су ребаланс буџета, избор министра привреде, акцизе, пензијско и инвалидско осигурање, управљање привредним друштвима у власништву Републике.

Председник Скупштине Србије Владимир Орлић је, на захтев 104 посланика, сазвао пето ванредно заседање за данас, са почетком у 10 часова.

Посланици дела опозиције одржали су, пола сата пред почетак седнице, конференцију за медије у холу парламента на којој су рекли да ће блокирати рад данашње седнице Скупштине док им се не испуне захтеви - одржавање ванредних парламентарних и избора у Београду.

На који начин ће блокирати рад Скупштине, нису прецизирали. Конференцију су држали Мирослав Алексић, Радомир Лазовић, Александар Јовановић Ћута, Мариника Тепић, Зоран Лутовац...

Део посланика опозиције који је запретио неодговорним понашањем на седници Скупштине која још није ни почела, чини тек осмину парламента, односно у клупама их има укупно 38.

Шта је данас на дневном реду у Скупштини ?

На дневном реду је 25 тачака, међу којима су предлог ребаланса буџета за ову годину и избор Слободана Цветковића за министра привреде.

Посланици ће на новој седници разматрати и предлог измена Закона о акцизама и Закона о пензијском и инвалидском осигурању, као и Предлог закона о управљању привредним друштвима која су у власништву Републике.

На дневном реду су и измене закона о безбедности саобраћаја на путевима, дуалном образовању, просветној инспекцији, Националном оквиру квалификација и измене Закона о високом образовању.

Биће разматрани и Предлог закона о учешћу цивила у међународним мисијама и операцијама ван граница Србије, измене Закона о култури и Предлог закона о филмском и осталом аудиовизуелном наслеђу, као и више међународних споразума.

Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Највише коментара
Издвајамо