Ћирилица Latinica
30.10.2023.
Политика

Пајтић: Слоган СНС-а "Србија не сме да стане" Вучић украо од Ђинђића

Аутор: Редакција 0 Оставите коментар

(Бета) Бивши председник Демократске странке (ДС) Бојан Пајтић изјавио је да је кампања Српске напредне странке (СНС) за наредне изборе "Србија не сме да стане" била реченица убијеног премијера Србије и тадашњег председника ДС Зорана Ђинђића, док је истоимена трибина била организована поводом десет година од његовог убиства.

Пајтић је у ауторском тексту за данашње издање листа Нова рекао да је то „највећа освета напредњака Зорану Ђинђићу“, као и да „већ 11 година сведочимо покушајима владајуће партије да узвисе свог вођу поредећи његову ‘енергију, визију и интелект’ са Ђинђићевим“.
Он је навео да „истовремено сведочимо и подмуклој кампањи криминализације Зорана Ђинђића“.

„Ситни удбашки шпицлови су небројен број пута на телевизијама са националном фреквенцијом успут ‘набацивали’ како је атентат на премијера, заправо, био мафијашки обрачун. У једном тренутку су организовали и петицију за ослобађање Милорада Улемека Легије, која је само формално била у функцији спирања љаге са часног хероја и великог патриоте'“, рекао је Пајтић.

Оценио је да је потписивање те петиције било „од режима подстакнуто“, а да њена функција није била „исходовање амнестије за Улемека, већ легитимизовање става да је атентат на Зорана Ђинђића био заслужен“.

„Због свега наведеног, спрска јавност, или бар њен обавештени део, згрозила се над идејом да СНС за свој слоган, ни мање ни више, преузме његову реченицу ‘Србија не сме да стане'“, казао је Пајтић.

Према његовим речима, Ђинђића су „сатанизовали и блатили“ баш они који су, по доласку на власт, решили да се после његове смрти „огребу“ о оног ко је био све што они нису, као и да је управо то „одавање почасти“ убијеном премијеру „њихова највећа освета човеку који би, да је жив, прешао на другу страну улице када угледа неког од њих“.

Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Највише коментара
Издвајамо