Ћирилица Latinica
29.09.2023.
Политика

Радоичић: Све сам у Бањској лично организовао, окупатори немају шта да траже тамо!

Аутор: Редакција 0 Оставите коментар

Адвокат Горан Петронијевић, као пуномоћник Милана Радоичића, обратио се медијима у прес-сали Медија центра у Београду.

Радоичићево обраћање јавности, које је прочитао адвокат Горан Петронијевић, преносимо у целости:

"Ја, Милан Радојичић, од оца Рајка, рођен 1978, у Пећи на Косову и Метохији у Републици Србији, због многобројних спекулација обавештавам целокупну јавност да сам заједно са мојим сународницима са севера Косова и Метохије дана 24. септебра 2023. године дошао на север КиМ у пределу села Бањска. Разлог нашег враћања је био да охрабримо српски народ са тог подручја у пружању отпора терору Куртијевог режима, заштити нашег народа који је том терору изложен и стварању услова за остварење сна о слободи мог народа на северу Косова и Метохије. Обавештавам све дежурне прогонитеље српског народа, од Куртија до његових многобројних иностраних помагача, да сам лично обавио све логистичке припреме за одбрану нашег народа од окупатора, а овај мој чин није имао никакав други карактер нитии намеру и нема никакве везе са мојим ранијим политичким ангажовањем" - поручује Радоичић.

Он истиче да о томе није обавештавао никога из структура власти Републике Србије, као ни из локалних политичких структура са севера Косова и Метохији.

"Нити сам од њих имао било какву помоћ јер смо већ до тада имали различите ставове по питању досадашњих метода отпора Куртијевом терору. Након што је народ у више наврата пружао отпор терору Куртијевог режима, због повиновања политичким разлозима смиривања ситуације смо се у више наврата повлачили без оствареног видљивог резултата јер нам је говорено да ћемо на тај начин допринети деескалацији, а да ће КФОР и међународна заједница предузети све што је неопходно у заштити српског народа.

Међутим, овако наше смиривање ситуације друга страна није схватила као добру вољу и стварања услова за преговоре, већ као слабост. Као резултат тога, из дана у дан су се појачавале активности Куртијевих снага које су нелегално окупирале север Косова и Метохије, у виду упуцавања, пребијања цивила, безразложног хапшења, демонстрације силе и застрашивања српског народа. Једноставно, све ове методе отпора које су до сада примењиване нису дале никакво побољшање живота српског народа, већ, напротив, повећање бруталности Куртијевог режима. У таквој атмосфери сам се одлучио за овај чин јер су Косово и Метохија моја земља, моја кућа, саставни су део моје државе - Републике Србије и насилно се од нас отимају, а српски народ се прогања са коначном намером да се Косово и Метохија од Срба потпуно очисти.

Зато смо били приморани да покушамо да зауставимо прогањање српског народа и да заштитимо животе наших породица и наших суграђана, и истовремено да скренемо пажњу приштинском режиму и међународној заједници да овакав Куртијев терор српски народ више неће трпети. До страдања полицајца је дошло случајно, након чега је почео жесток окршај са обе стране у ком су погинула наша тројица другова, хероја који су свој живот дали за слободу и очување Косова и Метохије. Њихова племенита жртва никада неће бити заборављана. Нека буде свима јасно да нисмо никакви терористи, већ борци за слободу сопственог народа. Још једном јасно наглашавајући да мој повратак на север Косова и Метохије, 24. септембра 2023. године није имао никакве везе са мојим претходним политичким ангажманом у оквиру Српске листе. Такође, овим путем обавештавам јавност да позивим неопозиву оставку на место потпредседника Српске листе. Спреман сам да се у вези са овим догађајима одазовем позиву надлежних органа Републике Србије. Живела Србија- навео је Радоичић.

Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Највише коментара
Издвајамо