Ћирилица Latinica
17.09.2019.
Политика

Српска листа наишла на општу подршку код преосталих Срба у Метохији

Аутор: Редакција 0 Оставите коментар

Делегација Српске листе у којој су били председник Горан Ракић, Далибор Јевтић и Игор Симић посетила је данас Србе у селима Осојане, Видање, Гораждевац, Ораховац и Велика Хоча.

Они су се упознали са проблемима људи из овог краја са циљем да се нађу начини за њихово решавање.

Велики број грађана, међу којима и они најмлађи и најстарији, дочекали су представнике Срба и у разговору са њима износили тешкоће са којима се суочавају како би опстали на својим огњиштима. Једно од највећих проблема је, рекли су, незапосленост младих људи, што би требало да буде решено најавом отварања нових радних места. Оно што су им челници Српске листе додатно поручили је да морају да буду јединствени и сложни и да верују својој држави Србији.

 "Данас нема поделе на Србе који живе у Метохији, Штрпцу, Поморављу, Грачаници, Митровици. Сви смо исти и јединствени и желимо да то јединство поделимо са вама како би и ви били јединствени и сложни, јер једино тако можемо да се боримо и изборимо за боље услове и сигурнију будућност, пре свега ове дечице, али и свих вас овде“, - поручио је у Великој Хочи председник Српске листе Горан Ракић.

Управо о будућности деце говорио је и Далибор Јевтић који је средставима Министарства за повратак направио игралиште за омладину у Великој Хочи, а данас га заједно за Гораном Ракићем свечано предао на употребу. Поручио је да су и раније помагали Србима у Великој Хочи и да ће то чинити кад год се буде указала потреба за тим.

"Управо се Српска листа разликује у томе што немамо проблем да дођемо међу људе, да са народом разговарамо, да чујемо и критику јер је то наш посао да радимо боље. За разлику од неких који се само представљају за представнике Срба ми смо још једном показали да нам је народ на првом месту и да нам је јединство српског народа на првом месту“, рекао је Јевтић, преноси портал "Косово онлајн".

Он је поручио да је дошао тренутак када једино јединствени можемо да победимо оне који се боре за своје личне интересе.

Потпредседник Српске листе Игор Симић је рекао да одлучност да и поред тешких услова остану да живе и чувају српско име и презиме на овим просторима показује колико су ови људи храбри и спремни да се жртвују како би овде моглли да подижу своју децу.

"Оно што нас радује је да смо у свим местима које смо посетили видели да нас дочекују деца. То је она будућност која нас радује, али и обавезује да још више радимо како би им стварали услове за нормално детињство, као што је изградња и овог игралишта“ - рекао је Симић.

Он је поручио да ће се Српска листа и даље борити за права свих Срба и да је у том циљу уложена и жалба Врховном суду у Приштини на одлуку да се Србима одузме право гласа.

"Нажалост, неке друге партије које се представљају као српске су поздравиле такву одлуку, која значи одузимање права гласа за више хиљада Срба посебно на северу Косова и Метохије“ - рекао је Симић

Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Највише коментара
Издвајамо