Ћирилица Latinica
01.11.2023.
Политика

Шешељ на београдске изборе иде са СНС, сарадња могућа и на државном нивоу

Аутор: Редакција 0 Оставите коментар

Предсједник Српске радикалне странке (СРС) Војислав Шешељ изјавио је да ће СРС наступити са Српском напредном странком (СНС) на београдским и локалним изборима у градовима и општинама у Србији.

„Имао сам разговоре са Александром Вучићем, Аном Брнабић и Дарком Глишићем и договорили смо се да СРС иде у коалицију са СНС на београдским изборима и на општинским и градским изборима у унутрашњости Србије.

Наши представници ће бити заступљени на кандидатским листама и учествоваћемо после избора у извршној власти“, рекао је Шешељ на ТВ Хепи.

Он је објаснио да ће Српска радикалана странка на републичким и покрајинским изборима наступити самостално, а на локалним са напредњацима, јер су им на том нивоу, како је рекао, програми подударни.

„Наше разлике постоје на републичком нивоу и тамо ћемо имати одвојене листе и посебно идемо на изборе. Али ако буде непходна шира коалиција на републичком нивоу, ако напредњаци сами не буду могли да формирају владу или не могу заједно са социјалистима, ми смо онда једино спремни са њима да уђемо у владу. Свакако никада нећемо са прозападном опозицијом“, рекао је Шешељ.

Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Највише коментара
Издвајамо