Ћирилица Latinica
14.09.2023.
Политика

Јовановић: Куртијев циљ је да Срби зарате са КФОР-ом

Аутор: Редакција 0 Оставите коментар

Некадашњи дипломата Владислав Јовановић рекао је да су сви који прате ситуацију на Косову и Метохији и политику страна у преговорима могли да дођу до закључка да на данашњој рунди дијалога у Бриселу није могло ништа да се догоди, напомињући и да састанак није био добро припремљен.

Јовановић је за Танјуг рекао и да не очекује да ће се нешто пременити у скорој будућности.

„Потребно је да се промени основни однос чињеница које представљају подлогу за преговарање”, истакао је Јовановић указујући да се те чињенице наглашавају у корист албанске стране, док се положај Срба погоршава.

 „Курти има сан да увуче Србију у рат са Кфором. Све остало је ван домашаја његових жеља”, оценио је он. Јовановић је истакао да је Србија конструктивна у дијалогу са привременим приштински институцијама пошто је заступник политике да стабилност и мир на Балкану морају бити очувани. „Приштина очувању мира не даје никакав прилог, напротив, они стално компликују ситуацију и изазивају Србију. Западни посредници нису то, већ су навијачи у корист Приштине са блажим речима. Они ништа не чине да се Приштина уподоби духу и циљевима преговарања”, рекао је Јовановић.

Додао је да је потребна коренита измена чињеничног стања уз мању или већу благонаклоност европских посредника и Америке, која, како је рекао, не чини ништа да преокрене ситиуцију, а има велике могућности, преноси Танјуг.

Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Највише коментара
Издвајамо