Ћирилица Latinica
22.12.2023.
Регион

Црна Гора: Дојаве о бомбама у школама

Аутор: Редакција 0 Оставите коментар

Нова серија пријетњи бомбашким нападима настављена је и јутрос у појединим подгоричким школама.

Дојава о бомби, саопштено је из Министарства просвјете, науке и иновација стигла је у школе „Павле Ровински“, „Милорад Муса Бурзан“, „Сутјеска“, „Штампар Макарије“, „Марко Миљанов“ и „Радојица Перовић“.

У међувремену Министарство просвјете, науке и иновација обавијештено је да је мејл пријетеће садржине стигао и на адресе ЈУ ОШ „Вуко Јововић“ у Даниловграду и ЈУ ОШ „Србија“ у Бару.

 У складу са препорукама Министарства просвјете, науке и иновација настава у тим школама данас ће бити одржана онлајн.

„Управе школа су одмах обавијестиле полицију, ученици, наставници и ваннаставно особље су евакуисани а полицијске екипе су већ на терену, врши се провјера просторија. Министарство просвјете, науке и иновација је у сталној комуникацији са Управом полиције и ЦБ Подгорица и благовремено ћемо обавјештавати јавност о свему. Препорука Министарства образовно-васпитним установама је да у најкраћем року организују онлајн наставу за све ученике“, саопштено је из Министарства просвјете, науке и иновација.

Истичу да, разумијевајући узнемиреност родитеља и цјелокупне јавности, полицијски тимови предузимају мјере и радње у оквиру својих надлежности.

Милица Нишавић из Министарства просвјете, науке и иновација казала је у Бојама јутра на Телевизији Вијести да ће школама препоручити смо да организују онлајн наставу како дјеца касније не би надокнађивала наставу.

„Предузимамо што је могуће, полиција је обавијештена. Ово не ремети само образовни процес, већ и друштво у цјелини“, рекла је Нишавић.

Извор: Вијести

Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Највише коментара
Издвајамо