Ћирилица Latinica
29.01.2024.
Свет

Зеленски: Ако Путин победи све је готово

Аутор: Редакција 0 Оставите коментар

УКРАЈИНСКИ председник Владимир Зеленски позвао је на јачу војну подршку западних земаља упозоравајући да би, ако Украјина не може поразити Русију, сукоб ескалирао у трећи светски рат.

Обраћајући се немачким медијима, Зеленски је рекао да је канцелар Олаф Шолц боље разумео стварну природу претње након њиховог састанка у Берлину прошле године, те је Берлин почео повећавати своју војну помоћ.

"Моје је схватање да је канцелар Шолц схватио да Путин није само име, већ претња, а не само претња Украјини" - рекао је Зеленски о руском председнику у интервјуу за јавни сервис АРД.

"Мислим да канцелар Шолц осећа да ће се Русија, ако не издржимо, приближити Немачкој. Канцелар Шолц разумије да постоји такав ризик, а то је дефинитивно трећи светски рат. Ако Русија удари на ову или ону земљу НАТО-а, то би у сваком случају значило почетак трећег светског рата" - рекао је Зеленски.

Поновио је свој позив западним земљама да повећају подршку Украјини и рекао да очекује да ће Немачка играти водећу улогу у Европи у погледу војне подршке његовој земљи.

Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Највише коментара
Издвајамо